Успешно реализована радна посета Сарајеву

Sarajevo Poseta Rcm 01

Седмочлана делегација састављена од полазника пројекта „Инструмент грађанског питања – твоје право да знаш“ и експертског тима Развојног центра за младе посетила је 15-17. јуна Сарајево и упознала се детаљније са радом различитих институција и организација из Босне и Херцеговине.

Током посете, делегација се састала са помоћником министра за младе Федералног министарства за културу и спорт, Адисом Салкићем, као и помоћницима министра Министарства цивилних послова, Сувадом Џафићем и Аднаном Хусићем, представљајући им пројекат, упознајући се са радом ових институција у области младих и размењујући идеје за потенцијалне заједничке активности.

Такође, одржани су и састанци са представницима Фондације Мозаик и Института за развој младих КУЛТ, са фокусом на активностима које ове организације имају по питању оснаживања младих и подстицања активизма и партиципације младих. Фондацију Мозаик представили су извршна директорка Весна Бајшански Агић и програмски директор Џенан Сарић, док је полазнике са радом КУЛТА упознала стручна сарадница Института КУЛТ Нејра Неимарлија Роић.

Делегација је обишла и општину Источно Ново Сарајево, где ју је дочекао начелник Општине Љубиша Ћосић, а састанак је резултирао низом конкретних договора за даље повезивање различитих локалних самоуправа.

По окончању финалне публикације пројекта, сви актери са којима су одржани састанци биће упознати са садржајем исте и планира се конкретизовање корака за даљу сарадњу у областима активизма и партиципације младих.