Настављамо сарадњу са кампом ГАЛЕ7

IMG 8774

Представници Развојног центар за младе, Вељко Аврамовић и Анастасија Ненадовић одржали су у уторак, 18. јуна едукативну радионицу на кампу ГАЛЕ7 прослављеног футсал репрезентативца Драгана Томића Галета, а у циљу даље промоције вредности концепта животних шампиона. Тема радионице била је  – Safeguarding, односно мере заштите деце и младих у спорту, имајући у виду да су наша два едукатора у претходном периоду успешно завршила курс УЕФА фондације за децу за заштиту младих спортиста/киња.

Радионица је била фокусирана како на малишане, тако и на тренере на кампу ГАЛЕ7. Полазници кампа су током исте имали прилику да се путем видео материјала и разних питалица и едукативних игрица упознају са целокупним процесом заштите деце и младих у спорту, те шта су вредности за које се залаже концепт животних шампиона, који инсистира да деца и млади пре свега треба да уживају у фудбалу и спорту уопште, учећи и повезујући се кроз исти.

Малишани су активно учествовали у радном делу и дискусији, предлажући својим тренерима идеје како могу побољшати и учинити тренинге још забавнијим, управо увођењем тема са интерактивног предавања. Њихови предлози су додатно обогатили радионицу, подстичући креативност и интеракцију међу учесницима, и млађим и старијим.

Ово је друга година заредом како Развојни центар за младе одржава едукативне радионице на кампу ГАЛЕ7, те је у циљу наставка успешне сарадње координаторка концепта животних шампиона Александра Кнежевић предложила организаторима кампа да се наредне године потпише меморандум о сарадњи, којим би се и малишани и тренери са ГАЛЕ7 кампа прикључили динамичним активностима у склопу концепта “Стварамо животне шампионе”.