Македонија последња станица Животних шампиона 2.0

IMG 7063

Током регионалне туре инфо дана, конзорцијум пројекта „Животни шампиони 2.0 – сви смо ми шампиони“ обишао је Србију, Хрватску, Босну и Херцеговину и Црну Гору. Сада је на ред дошла и Северна Македонија, чији је један од представника Академија Пандев Брера Струмица. Стога су представници конзорцијума Вељко Аврамовић и Борис Јаковљевић у среду, 3. марта у Струмици, заједно са представницима АП Брера Струмица одржали финални инфо дан у склопу овогодишњих активности.

АП Брера Струмица дели вредности и принципе који су у основи концепта Животних шампиона, што представља полазну тачку пре свега  стратешког партнерства, а касније и ангажовања у промоцији образовања, иновација и развоја у спорту, на којима инсистирају животни шампиони. Овог пута, партнерству се придружио и женски фудбалски клуб Тиверија, који ће у наредном периоду представљати Александра Терзиски.

Присутним шампионима и шампионкама, као и њиховим родитељима и тренерима, обратили су се Борис Јаковљевић и Љупчо Пенев, представник АП Брера Струмица. На самом почетку, истакнуто је да је крајем претходне године потписан споразум о стратешком партнерству, што представља круну досадашње сарадње и увод у све будуће заједничке активности.

„Учешће у пројекту “Животни шампиони 2.0 – сви смо ми шампиони” представља изузетну прилику за развој деце, без обзира на пол. Овај пројекат пружа малишанима и малишанкама могућност да развијају како спортске, тако и важне животне вештине попут тимског рада, дисциплине, самопоуздања, комуникације, јавног наступа, толеранција и разумевања, подизање свести о екологији, родној равноправности и низ других. Кроз активности пројекта, деца имају прилику да се упусте у спортске изазове праћене едукативним садржајем, и истраже свој пуни потенцијал, уз подршку стручњака и тренера. Осим тога, фокус на инклузивности овог пројекта омогућава свим малишанима и малишанкама да се осећају добродошлим и подржаним, стварајући тако позитивно окружење за њихов развој и напредак“, изјавио је током излагања Борис Јаковљевић.

Пројекат “Животни шампиони 2.0: сви смо ми шампиони” у 2024. години подржан је од стране УЕФА фондације за децу, а суфинансира се уз подршку Европске уније кроз ЕРАСМУС+ програм у области спорта, добијену за развој овог иновативног образовног концепта у спорту.