Брисел домаћин другог ТЈУН скупа

8196e35a F561 4d1c A3e1 E65b558642bd

Први овогодишњи скуп у оквиру пројекта “ТЈУН” (Транснационална уједињена мрежа Европе), чији је координатор организација Уједињена друштва Балкана (УСБ) из Грчке, одржава се у Бриселу, у Белгији.

Од 20. до 24. априла учеснике пројекта чека студијска посета и тренинг обука која за циљ има оснаживање младих Европљана да се укључе у изборе, пројекте и организације у Европи. Тродневни тренинг окупиће 18 младих људи из свих земаља чланица који ће научити уметност заступања и дебате, подстичући их да активно учествују у политичком процесу. У оквиру тренинга организована је посета Европском парламенту и Парламентариуму у Бриселу, као и састанак са представницима Европске комисије.

„Драго ми је што сам имала прилику да учествујем у овогодишњем едукативном тренингу у Бриселу, као представник Развојног центра за младе . Учили смо и радили на европским стратегијама за младе, и на који начин да им приступимо у свакој земљи. Имали смо прилику да се упознамо са Европским парламентом, његовом историјом и системом функционисања. Научено ћемо применити у виду интерактивних радионица широм Србије и подстаћи младе да буду део европских пројеката“, истакла је Катарина Егер.

Пројекат “ТЈУН” се реализује у оквиру Ерасмус+ програма Европске уније и окупља организације из Србије, Грчке, Француске, Италије, Пољске, Републике Ирске, Северне Македоније, Бугарске, Словеније, Хрватске, Шпаније, Кипра, Португала, Турске, Румуније и Албаније.