Уручена опрема Дому здравља у Рашки и лансиран пројекат „Вакцини треба твоја помоћ“

Razvojni Centar Za Mlade UNDP Raska 1

Прве активности у оквиру пројекта „Вакцини треба твоја помоћ“ су завршене. Делегација Развојног центра за младе, предвођена пројектном координаторком Александром Кнежевић посетила је Рашку и том приликом одржала први састанак са представником Општинске управе Ђорђем Радоичићем. Било је речи о динамици и припреми за наредне активности на пројекту, пре свега у погледу припреме и спровођења циљане онлајн кампање за младе и реализације едукативно-информативних трибина у две локалне средње школе. Договори о реализацији трибина обухватили су и разговор о суштинским питањима за дискусију са средњошколцима, а на тему имунизације, као и о методолошком приступу који ће бити коришћен приликом наведених трибина.

Представници Развојног центра за младе и Општинске управе Рашке обишли су и Дом здравља, као једног од примарних корисника на пројекту, где су се састали са директором, др Милисавом Гаљаком, и уједно уручили медицинску опрему и заштитна средстава намењена овој установи.

Дешавања је испратила и ТВ КЦ:Н Рашка чиме је обезбеђено да се шира јавност информише о активностима и циљевима пројекта, још једном скрећући пажњу на значај имунизације свих категорија становништва. Овим је пројекат званично лансиран и у медијском смислу, а одрађене су и припремне активности везане за наставак кампање и промоције теме.

Већ следеће недеље враћамо се у Рашку, како бисмо наставили рад ка испуњењу циља – већем одзиву младих када је у питању имунизација, а у крајњој инстанци – бољој епидемиолошкој ситуацији на територији општине Рашка.

Пројекат „Вакцини треба твоја помоћ“ спроводи Развојни центар за младе. Иницијатива је део ширег пројекта „Платформа за одговорно управљање јавним финансијама“ који спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП), а финансира Влада Шведске.