Млади Рашке – Вакцини треба ваша помоћ

Razvojni Centar Za Mlade UNDP Svedska Vlada 1

Развојни центар за младе активности овог месеца сели у Рашку, где ћемо разговарати са младима о имунизацији током КОВИД-19 пандемије. Пројекат “Вакцини треба твоја помоћ” обухвата едукативно-информативну кампању током које ће млади моћи да добију одговоре на питања и недоумице када је реч о имунизацији против корона вируса. Ова иницијатива подразумева и донацију дезинфекционих средстава и заштитне опреме Дому здравља у Рашки, која ће користити свим грађанима и грађанкама.

Кроз интерактивне дискусије, динамичне спотове, размену мишљења уз директно учешће младих у свим процесима од значаја за њих саме, укључићемо 400 средњошколаца/ки који ће кроз трибине из прве руке добити информације о процесу имунизације. Такође, кроз промотивну кампању упознаћемо бар још 20.000 људи широм земље о темама обрађеним током пројекта, од чега ће најмање 10.000 бити млади.

Пројекат „Вакцини треба твоја помоћ“ спроводи Развојни центар за младе. Иницијатива је део ширег пројекта „Платформа за одговорно управљање јавним финансијама“ који спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП), а финансира Влада Шведске.