Uručena oprema Domu zdravlja u Raški i lansiran projekat „Vakcini treba tvoja pomoć“

Razvojni Centar Za Mlade UNDP Raska 1

Prve aktivnosti u okviru projekta „Vakcini treba tvoja pomoć“ su završene. Delegacija Razvojnog centra za mlade, predvođena projektnom koordinatorkom Aleksandrom Knežević posetila je Rašku i tom prilikom održala prvi sastanak sa predstavnikom Opštinske uprave Đorđem Radoičićem. Bilo je reči o dinamici i pripremi za naredne aktivnosti na projektu, pre svega u pogledu pripreme i sprovođenja ciljane onlajn kampanje za mlade i realizacije edukativno-informativnih tribina u dve lokalne srednje škole. Dogovori o realizaciji tribina obuhvatili su i razgovor o suštinskim pitanjima za diskusiju sa srednjoškolcima, a na temu imunizacije, kao i o metodološkom pristupu koji će biti korišćen prilikom navedenih tribina.

Predstavnici Razvojnog centra za mlade i Opštinske uprave Raške obišli su i Dom zdravlja, kao jednog od primarnih korisnika na projektu, gde su se sastali sa direktorom, dr Milisavom Galjakom, i ujedno uručili medicinsku opremu i zaštitna sredstava namenjena ovoj ustanovi.

Dešavanja je ispratila i TV KC:N Raška čime je obezbeđeno da se šira javnost informiše o aktivnostima i ciljevima projekta, još jednom skrećući pažnju na značaj imunizacije svih kategorija stanovništva. Ovim je projekat zvanično lansiran i u medijskom smislu, a odrađene su i pripremne aktivnosti vezane za nastavak kampanje i promocije teme.

Već sledeće nedelje vraćamo se u Rašku, kako bismo nastavili rad ka ispunjenju cilja – većem odzivu mladih kada je u pitanju imunizacija, a u krajnjoj instanci – boljoj epidemiološkoj situaciji na teritoriji opštine Raška.

Projekat „Vakcini treba tvoja pomoć“ sprovodi Razvojni centar za mlade. Inicijativa je deo šireg projekta „Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama“ koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a finansira Vlada Švedske.