Саша Илић разговарао са штићеницима дома за незбринуту децу „Змај“ у склопу „Животних шампиона“

Razvojni Centar Za Mlade Sasa Ilic Zvecanska Zmaj Dom Zivotni Sampioni 3

„Учите, школа је најважнија… Спорт је такође важан, али спорт је и када изађете напоље, играте фудбал, кошарку, кликере, радите згибове. Нико не треба да се бави спортом само да би постао као Роналдо или Меси, него то мора да ради из љубави. Тада уз много труда и рада можете да постанете и врхунски спортисти, али уз то морате да градите себе као особу“, само су неки од животних савета које је поделио Саша Илић са штићеницима дома за незбринуту децу „Јован Јовановић Змај“.

Легендарни фудбалер био је гост-предавач на радионици коју је организовао Развојни центар за младе у оквиру концепта „Животни шампиони“, а у сарадњи са Центром за заштиту одојчади, деце и омладине Звечанска. Програм је усмерен на едукацију кроз спорт, а Илић као неко ко је појам за животног, а не само спортског шампиона имао је шта и да подели са присутнима. Учесници и учеснице упијали су сваку реч садашњег тренера првог тима Чукаричког, а имали су и питања за њега.

 

„Шта је преломило да заиграм за сениоре великог клуба као што је Партизан? Снови. Прошао сам кроз петлиће, пионире и све млађе селекције и сањао сам да заиграм за први тим. Али не можете да лежите и сањарите, морате много да се трудите и радите, а могу да се сагласим да је потребно и мало среће“, упијали су присутни сваку реч нашег госта.

Низали су се савети прослављеног аса који као да се годинама бавио послом предавача, а договорени су и неки будући сусрети штићеника „Змаја“ и Саше Илића, с обзиром на то да су услови за спортске активности у оквиру дома фантастичне. Међу присутнима је било како навијача Партизана, тако и Црвене звезде, али порука коју шаљемо да је спорт полигон за заједништво, а не поделе без обзира на боју дреса, у потпуности је прихваћена, јер имао је ко и да је пренесе.

Програмска директорка Развојног центра за младе Александра Кнежевић представила је које све активности се организују у оквиру „Животних шампиона“, концепта чија је креаторка, и најавила кампове по угледу на овогодишње одржане на Златибору и Палићу за фудбалере млађих категорија из региона. Штићеници „Змаја“ изразили су интересовање да се једном од будућих окупљања прикључе. Како је то бити млади активиста и волонтер представио је Вељко Аврамовић, а у екипи организатора радионице била је и Драгана Радошевић, док су тим „Звечанске“ предводили директор Зоран Милачић и руководилац дома Јанко Табаковић.