Saša Ilić razgovarao sa štićenicima doma za nezbrinutu decu „Zmaj“ u sklopu „Životnih šampiona“

Razvojni Centar Za Mlade Sasa Ilic Zvecanska Zmaj Dom Zivotni Sampioni 3

„Učite, škola je najvažnija… Sport je takođe važan, ali sport je i kada izađete napolje, igrate fudbal, košarku, klikere, radite zgibove. Niko ne treba da se bavi sportom samo da bi postao kao Ronaldo ili Mesi, nego to mora da radi iz ljubavi. Tada uz mnogo truda i rada možete da postanete i vrhunski sportisti, ali uz to morate da gradite sebe kao osobu“, samo su neki od životnih saveta koje je podelio Saša Ilić sa štićenicima doma za nezbrinutu decu „Jovan Jovanović Zmaj“.

Legendarni fudbaler bio je gost-predavač na radionici koju je organizovao Razvojni centar za mlade u okviru koncepta „Životni šampioni“, a u saradnji sa Centrom za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska. Program je usmeren na edukaciju kroz sport, a Ilić kao neko ko je pojam za životnog, a ne samo sportskog šampiona imao je šta i da podeli sa prisutnima. Učesnici i učesnice upijali su svaku reč sadašnjeg trenera prvog tima Čukaričkog, a imali su i pitanja za njega.

 

„Šta je prelomilo da zaigram za seniore velikog kluba kao što je Partizan? Snovi. Prošao sam kroz petliće, pionire i sve mlađe selekcije i sanjao sam da zaigram za prvi tim. Ali ne možete da ležite i sanjarite, morate mnogo da se trudite i radite, a mogu da se saglasim da je potrebno i malo sreće“, upijali su prisutni svaku reč našeg gosta.

Nizali su se saveti proslavljenog asa koji kao da se godinama bavio poslom predavača, a dogovoreni su i neki budući susreti štićenika „Zmaja“ i Saše Ilića, s obzirom na to da su uslovi za sportske aktivnosti u okviru doma fantastične. Među prisutnima je bilo kako navijača Partizana, tako i Crvene zvezde, ali poruka koju šaljemo da je sport poligon za zajedništvo, a ne podele bez obzira na boju dresa, u potpunosti je prihvaćena, jer imao je ko i da je prenese.

Programska direktorka Razvojnog centra za mlade Aleksandra Knežević predstavila je koje sve aktivnosti se organizuju u okviru „Životnih šampiona“, koncepta čija je kreatorka, i najavila kampove po ugledu na ovogodišnje održane na Zlatiboru i Paliću za fudbalere mlađih kategorija iz regiona. Štićenici „Zmaja“ izrazili su interesovanje da se jednom od budućih okupljanja priključe. Kako je to biti mladi aktivista i volonter predstavio je Veljko Avramović, a u ekipi organizatora radionice bila je i Dragana Radošević, dok su tim „Zvečanske“ predvodili direktor Zoran Milačić i rukovodilac doma Janko Tabaković.