Одржива удружења за јаку заједницу: Корак ближе представљању пројектних идеја

Razvojni Centar Za Mlade Raska Obuka Pisanje Projekata 1

Састанак тима на пројекту “Одржива удружења за јаку заједницу” посвећен финалним програмским и логистичким припремама за реализацију Сајма пројектних идеја одржан је у Рашки. Чланови тима дискутовали су о логистичким аспектима Сајма, али и изради централног видео спота, агенди и другим елементима од значаја за овај скуп чија се реализација планира средином јула 2021. године.

Том приликом, полазници/це пројекта, иначе представници/це 12 удружења грађана са територије општине Рашка представиће финалне производе вишемесечног рада уз менторску подршку тренера и експерата на пројекту – уобличене пројектне идеје које треба да допринесу обогаћивању садржаја и културно-уметничке, туристичке, спортске, образовне понуде за различите категорије становништва из општине Рашка.

Током састанка, било је речи и о укључивању полазника/ца у припремне активности за Сајам, те је заједнички констатовано да само треба наставити са досадашњим принципом рада и укључивања одабраних удружења у све пројектне активности у пуном капацитету – с тим у вези, пред израду централног спота биће обављене шире консултације како би се дошло до најатрактивније и најинтересантније идеје за анимирање јавности за долазак на Сајам.

У наредним данима, чланови тима приступиће коминикацији и са различитим организацијама и институцијама од значаја, од локалног до међународног нивоа, указујући на значај активности која следи за даљи развој цивилног сектора једне локалне заједнице, уз наду да ће неки од њих препознати важност доласка на исту.

Више информација о Сајму пројектних идеја следи у наредном периоду.

Пројекат „Одржива удружења за јаку заједницу“ спроводи Развојни центар за младе у партнерству са Дечјим савезом Општине Рашка. Иницијатива је део ширег пројекта „Платформа за одговорно управљање јавним финансијама“, који спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП), а финансира Влада Шведске.