НАЈАВЉУЈЕМО: Регионални камп „Животни шампиони“ за 150 фудбалера млађих категорија

Kamp Besplatno Zivotni Sampioni Razvojni Centar Za Mlade 1

Регионални спортско-едукативни камп „Животни шампиони“ заказан је за период од 24. до 27. јуна на Златибору. Овај несвакидашњи догађај окупиће 150 фудбалера млађих категорија београдског Графичара, добојске Слоге, сарајевског Жељезничара, битољског Пелистера, Горице и Марибора и њихових 30 тренера.

Током окупљања, млади фудбалери неће само тренирати, него и учити о разним темама од животног значаја, пре свега како да израсту у животне, а не само спортске шампионе, а знање ће им преносити тренери, али и факултетски професори из области спорта и физичког васпитања и експерти из омладинског сектора. Такође, камп је у потпуности бесплатан, а организатор, Развојни центар за младе, обезбедио је и по комплет опреме за играче и тренере. Све наведено овај камп чини јединственим.

Камп је део пројекта „Заједно за здравију и сигурнију заједницу“ подржаног од стране Ерасмус+ програма Европске уније, чији је медијски партнер ТВ Арена спорт. Циљ кампа је да допринесе не само стицању нових знања и подстицању регионалне сарадње, солидарности и фер плеја, већ и да као бесплатна активност омогући да га похађају и она деца и малишани којима финансијске прилике то не би дозвољавале. Спонзори кампа су Енерџајз (Energize), Општина Чајетина, Туристичко-рекреативни комплекс Златибор и Вода Врњци.

Амбасадори пројекта су најбољи стрелац Србије Александар Митровић, капитен фудбалера БиХ и амбасадор УНИЦЕФ Един Џеко, као и капитен репрезентације Северне Македоније Горан Пандев који младим наследницима поручио:

„Поздрав момци, желим вам леп камп на Златибору и надам се да ћемо се видети. Велики поздрав од вашег Горана Пандева.“

Добродошлицу младим фудбалерима пожелели су и заменик капитена Северне Македоније Александар Трајковски, али и први голман репрезентације Србије Предраг Рајковић.

„Здраво момци, желим вам добар провод на кампу на Златибору и надам се да ћемо некад имати прилику да се упознамо. Велики поздрав од Александра Трајковског.“

„Малишани, пред вама су четири незаборавна дана кампа на Златибору. Упознајте се, играјте фудбал и уживајте. Уз вас је ваш Предраг Рајковић.“

Све видео-изјаве можете погледати овде.

Пројекат “Заједно за здравију и сигурнију заједницу” реализује се кроз ЕРАСМУС+ програм Европске уније у области спорта. Координатор је Развојни центар за младе из Београда, а конзорцијум окупља партнере из омладинског, образовног и спортског сектора из Србије, Северне Македоније, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Турске.