Стварамо животне шампионе: Подршка од амбасадора Горана Пандева пред камп на Златибору

Razvojni Centar Za Mlade Zivotni Sampioni Goran Pandev 1

Координаторка пројекта “Стварамо животне шампионе: заједно за здравију и сигурнију заједницу”, Александра Кнежевић заједно са македонским представницама на пројекту, Горданом Цветковском Бошевском и Ленче Алексовском, састала са у Скопљу са званичним амбасадором пројекта и капитеном македонске фудбалске репрезентације Гораном Пандевом.

Том приликом, амбасадор пројекта подржао је реализацију регионалног кампа за 200 малишана и фудбалских тренера млађих категорија, који ће у периоду 24-27. јун бити одржан на Златибору у Србији, доприносећи регионалном повезивању, сарадњи, заједничком учењу и дружењу. Посебно је похвалио то што је организатор за све учеснике успео да обезбеди бесплатан долазак, смештај, опрему и пратеће спортско-едукативно-забавне садржаје, свестан да нису увек сва деца у могућности да похађају ову врсту активности.

У наставку, било је речи о могућностима за даље ширење прилика за децу и младе, те је договорена сарадња са Академијом Пандев, са идејом да се заједнички аплицира ка доступним европским и међународним фондовима оријентисаним ка подршци учешћу младих у спорту, као и едукацији у спорту и кроз спорт.

“Наша је обавеза да спорт учинимо доступним за све, а уједно и да континуирано јачамо његову едукативну и педагошку улогу”, сагласили су се током разговора Горан Пандев и Александра Кнежевић.

Представнице пројекта пожелеле су много среће како Пандеву, тако и целокупној репрезентацији Македоније на предстојећем Европском првенству, уз наду да ће игра исте донети много радости целом региону, чија ће подршка бити неподељена током свих мечева у наредном периоду.

Амбасадор пројекта малишанима на кампу упутио је и посебну поруку.

 

Пројекат “Заједно за здравију и сигурнију заједницу” реализује се кроз ЕРАСМУС+ програм Европске уније у области спорта. Координатор је Развојни центар за младе из Београда, а конзорцијум окупља партнере из омладинског, образовног и спортског сектора из Србије, Северне Македоније, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Турске.