Нова година и нове-старе активности

Slika5

Нова година је тек почела, а ми већ можемо да се похвалимо различитим резултатима. Породица животних шампиона, концепта на ком је фокус у садашњим и будућим активностима наше организације, шири се земљом, регионом и Европом.

Подршку за развијање идеје Развојни центра за младе има од бројних донатора међу којима је и Европска омладинска фондација Савета Европе, која је подржала реализацију активности у оквиру пројекта „Аранђеловац – град животних шампиона“.

Поносни смо што подршку за едукацију о позитивним животним вредностима кроз спорт добијамо од различитих донатора који препознају вредност нашег концепта и спремни су да стану уз нас. Надамо се да ће убудуће и шира донаторска заједница увидети квалитет идеје чији је фокус на стварању животних, а не само спортских шампиона. Посебно нам је драго што мотивацију делимо и са спортским сектором који је препознао значај процеса који почиње од образовања тренера на тему људских права, са циљем да исти потом знање преносе на младе спортисте и спортисткиње. Подједнаку мотивисаност и ентузијазам тренутно деле спортске, омладинске, научне и истраживачке институције што нам даје снагу и вољу да истрајемо – објашњава програмска директорка Развојног центра за младе Александра Кнежевић.

Нова година донеће и нови приступ раду, јер се у причу активно укључују и родитељи.

Кроз рад на развоју концепта животних шампиона у различитим заједницама, увидели смо да је осим тренера и деце важно радити и са родитељима, јер је управо то најважнији “троугао” у развоју спорта за млађе категорије. Стога планирамо да на пролеће организујемо нове радионице са родитељима, како би и они активно допринели стварању истинских животних шампиона и испратили оно што раде тренери уз нашу помоћ – истиче Александра Кнежевић.