Nova godina i nove-stare aktivnosti

Slika5

Nova godina je tek počela, a mi već možemo da se pohvalimo različitim rezultatima. Porodica životnih šampiona, koncepta na kom je fokus u sadašnjim i budućim aktivnostima naše organizacije, širi se zemljom, regionom i Evropom.

Podršku za razvijanje ideje Razvojni centra za mlade ima od brojnih donatora među kojima je i Evropska omladinska fondacija Saveta Evrope, koja je podržala realizaciju aktivnosti u okviru projekta „Aranđelovac – grad životnih šampiona“.

Ponosni smo što podršku za edukaciju o pozitivnim životnim vrednostima kroz sport dobijamo od različitih donatora koji prepoznaju vrednost našeg koncepta i spremni su da stanu uz nas. Nadamo se da će ubuduće i šira donatorska zajednica uvideti kvalitet ideje čiji je fokus na stvaranju životnih, a ne samo sportskih šampiona. Posebno nam je drago što motivaciju delimo i sa sportskim sektorom koji je prepoznao značaj procesa koji počinje od obrazovanja trenera na temu ljudskih prava, sa ciljem da isti potom znanje prenose na mlade sportiste i sportistkinje. Podjednaku motivisanost i entuzijazam trenutno dele sportske, omladinske, naučne i istraživačke institucije što nam daje snagu i volju da istrajemo – objašnjava programska direktorka Razvojnog centra za mlade Aleksandra Knežević.

Nova godina doneće i novi pristup radu, jer se u priču aktivno uključuju i roditelji.

Kroz rad na razvoju koncepta životnih šampiona u različitim zajednicama, uvideli smo da je osim trenera i dece važno raditi i sa roditeljima, jer je upravo to najvažniji “trougao” u razvoju sporta za mlađe kategorije. Stoga planiramo da na proleće organizujemo nove radionice sa roditeljima, kako bi i oni aktivno doprineli stvaranju istinskih životnih šampiona i ispratili ono što rade treneri uz našu pomoć – ističe Aleksandra Knežević.