Како одгајaти животног шампиона – закључци и препоруке

Slika3

Многи сматрају едукацију о људским правима кроз спорт изузетно изазовном, а Развојни центар за младе разбија те стереотипе. Како бисмо свима приближили концепт стварања животних, а не само спортских шампиона представљамо вам закључке и препоруке, документ који ће остати у трајном наслеђу свима онима којима су спорт и образовање нераздвојне целине.

Коначни циљ нашег деловања је вратити спорту образовну улогу која је услед његове комерцијализације заборављена, и тиме утицати на побољшање друштва у целини. Зато несебично делимо знање са свима, а највише са тренерима који раде са млађим категоријама.

Сваки наш процес заснован је на двосмерној комуникацији, стога је документ пред вама резултат опсежних консултација са учесницима/ама, како кроз недавно одржан онлајн састанак, тако и кроз анализе спроведених активности и информација са терена. Такође, ови закључци и препоруке могу послужити и као смернице за даље деловање заинтересованих актера у овој области.

Документ је резултат пројекта „Аранђеловац – град животних шампиона“ који спроводи Развојни центар за младе од октобра 2021. до јануара 2022. уз финансијску подршку Европске омладинске фондације Савета Европе.