Још једна радионица у низу одржана у Србији

3

Одржана је још једна у низу радионица у оквиру Ерасмус+ пројекта „Права у раду, рад на правима“ подржаног од стране Европске уније, током које је вршњачки едукатор Стефан Ристић увео групу младих из различитих синдикалних организација из Београда у активности и циљеве пројекта.

Током радионице одржане 25. јула у Палати Београд анализиране су досадашње активности, али и разматран извештај из анкете на тему „Да ли сте упознати са вашим радним правима“ која је спроведена у Србији.

 

 

Посебан акценат је стављен на тему мобинга, где су присутни били у прилици да изнесу своја искуства као и искуства својих колега, те досадашња сазнања о мобингу. Током дискусије чуло се нешто више о различитим облицима мобинга, које до тог тренутка нису ни препознавали као такве. Затим, сазнали су коме да се обрате у случају повреде радних права, као и о механизмима заштите истих.

Разговарало се и о будућим корацима у побољшању синдикалног активизма младих радника, борби за њихова права и даљој едукацији и информисању младих радника.

Одржана радионица је изазвала позитивне повратне реакције, повећала интересовање за радничка права, са жељом присутних да се укључе у даље пројектне активности.