Радионице почеле и у Црној Гори

Podgorica Radionica Prava U Radu 5

Одржана је прва у низу радионица у Црној Гори у оквиру Ерасмус+ пројекта „Права у раду, рад на правима“ подржаног од стране Европске уније, током које су вршњачки едукатори Ана Вељовић, Марко Радетић и Јован Мартиновић упознали групу младих из различитих синдикалних организација из Подгорице о активностима и циљевима пројекта.

Посебан акценат је стављен на тему мобинга, а присутни су били у прилици да изнесу своја искуства као и искуства својих колега, те досадашња сазнања о мобингу. Током дискусије чуло се нешто више о различитим облицима мобинга, које до тог тренутка нису ни препознавали као такве. Затим, сазнали су коме да се обрате у случају повреде радних права, као и о механизмима заштите истих.

Разговарало се и о будућим корацима у побољшању синдикалног активизма младих радника, борби за њихова права и даљој едукацији и информисању младих радника.

Одржана радионица је изазвала позитивне повратне реакције, повећала интересовање за радничка права, али и жељу присутних да и сами почну да делују међу својим вршњацима.