Još jedna radionica u nizu održana u Srbiji

3

Održana je još jedna u nizu radionica u okviru Erasmus+ projekta „Prava u radu, rad na pravima“ podržanog od strane Evropske unije, tokom koje je vršnjački edukator Stefan Ristić uveo grupu mladih iz različitih sindikalnih organizacija iz Beograda u aktivnosti i ciljeve projekta.

Tokom radionice održane 25. jula u Palati Beograd analizirane su dosadašnje aktivnosti, ali i razmatran izveštaj iz ankete na temu „Da li ste upoznati sa vašim radnim pravima“ koja je sprovedena u Srbiji.

 

 

Poseban akcenat je stavljen na temu mobinga, gde su prisutni bili u prilici da iznesu svoja iskustva kao i iskustva svojih kolega, te dosadašnja saznanja o mobingu. Tokom diskusije čulo se nešto više o različitim oblicima mobinga, koje do tog trenutka nisu ni prepoznavali kao takve. Zatim, saznali su kome da se obrate u slučaju povrede radnih prava, kao i o mehanizmima zaštite istih.

Razgovaralo se i o budućim koracima u poboljšanju sindikalnog aktivizma mladih radnika, borbi za njihova prava i daljoj edukaciji i informisanju mladih radnika.

Održana radionica je izazvala pozitivne povratne reakcije, povećala interesovanje za radnička prava, sa željom prisutnih da se uključe u dalje projektne aktivnosti.