Нова вршњачка радионица у БиХ

Prijedor1

Вршњачки едукатори из Босне и Херцеговине одржали су још једну радионицу у оквиру Ерасмус+ пројекта „Права у раду, рад на правима“. Чланица Синдиката управе Републике Српске Ања Рељић уприличила је у Приједору предавање колегама из Фонда за пензионо и инвалидско осигурање.

Радионица је одржана у циљу јачања младих радника – њиховог статуса и знања, како би били информисанији о својим радним правима, али и кроз континуирану изградњу капацитета почели да се кандидују и буду бирани у руководеће органе синдиката којем припадају. Истој је пожелео да присуствује и део старијих колега, сматрајући да се о овој теми не говори довољно и да је значајна, без обзира на узрасну категорију радника.

Полазницима је представљен пројекат „Права у раду, рад на правима“, као и извештај анкете на тему „Да ли сте упознати са вашим радним правима“ која је спроведена у више земаља – учесница пројекта. Радионица је поред информисања и едукације примарно за циљ имала да учесници по повратку у своје радне средине са колегама поделе научено.

Рељићева је једна од, сада већ са поносом можемо рећи, већег броја младих едукатора из Синдиката управе Републике Српске, који су били део неке активности у оквиру Ерасмус+ програма. Млади синдикалци ће и у наредном периоду наставити како са личним усавршавањем, тако и са преношењем знања.