Еколошки Ерасмус+ пројекат лансиран из Београда

Razvojni Centar Za Mlade Erasmus 1

Пројекат “Еколошка мобилност подизањем свести о мењању наше Земље – ЗАГРЉАЈ” (Environmental Mobility By Raising Awareness on Changing our Earth – EMBRACE на енглеском, прим. прев) лансиран је из Београда. Организација Уједињена друштва Балкана из Грчке окупила је партнере у оквиру АКПАЛА позива Ерасмус+ програма Европске уније, а Развојном центру за младе поверила је техничку организацију првог састанка.

Партнерство окупља удружења из Европе, Азије и Јужне Америке, међу којима су још Нови хоризонти из Италије, 3ПА из Француске, ДИСХА интернационална фондација из Индије, ЕВОЛ из Вијетнама и БВБП из Перуа. Током првог сусрета уживо партнери су се боље упознали, подељени су задаци и одређени датуми активности, као и план деловања.

Пројекат ће бити реализован у периоду од две године, а циљ је подићи капацитете седам омладинских организација за спровођење неформалног образовања о заштити животне средине, како би даље оснаживали младе људе да буду активни у овом пољу. Млади су најугроженији климатским променама, а омладинске организације играју важну улогу у њиховом образовању и припремају их да постану одговорни грађани који негују глобалне вредности у овом пољу.