12 предлога за бољи квалитет живота грађана Рашке: „Одржива удружења за јаку заједницу” позивају на „Сајам пројектних идеја“

Sajam Projektnih Ideja Održiva Udruženja – Poster.cdr

После девет месеци припремног рада на иницијативама које одговарају на потребе грађана Рашке, пројекат „Одржива удружења за јаку заједницу” представиће предлоге за унапређење живота у локалној заједници на „Сајму пројектних идеја“, у среду 14. јула 2021. године, у 10 часова, на Градском тргу у Рашки.

– Након девет месеци учења и интензивног рада на пројектним идејама које осликавају приоритете заједнице, локална удружења обликовала су предлоге које ћемо заједнички представити на „Сајму пројектних идеја“. Дођите да о тим предлозима продискутујемо. Дођите да заједнички утичемо на креирање нових спортских, образовних и културних садржаја општине Рашка – поручила је пројектна координаторка Александра Кнежевић.

Пројекат је почео обукама на којима су 24 члана и чланице из 12 удружења учили о томе како се успешно води једно удружење, усвојили нова знања о писању и спровођењу пројеката, као и на који начин да промовишу своје организације и активности које реализују.

После инфо-сесија за пренос знања осталим члановима и чланицама удружења по принципу вршњачке едукације, као и припреме пројектних предлога уз менторску подршку едукативног тима, спремни су да грађанима општине Рашка представе 12 финалних предлога пројеката, креираних према локалним приоритетима.

Све заинтересовани ће на „Сајму пројектних идеја“ моћи да виде и чују детаље ових предлога за богатији живот заједнице и уједно утичу на њихов развој разменом идеја.

Пројекат „Одржива удружења за јаку заједницу“ спроводи Развојни центар за младе у партнерству са Дечјим савезом Општине Рашка. Иницијатива је део ширег пројекта „Платформа за одговорно управљање јавним финансијама“, који спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП), а финансира Влада Шведске.