Ekološki Erasmus+ projekat lansiran iz Beograda

Razvojni Centar Za Mlade Erasmus 1

Projekat “Ekološka mobilnost podizanjem svesti o menjanju naše Zemlje – ZAGRLJAJ” (Environmental Mobility By Raising Awareness on Changing our Earth – EMBRACE na engleskom, prim. prev) lansiran je iz Beograda. Organizacija Ujedinjena društva Balkana iz Grčke okupila je partnere u okviru AKPALA poziva Erasmus+ programa Evropske unije, a Razvojnom centru za mlade poverila je tehničku organizaciju prvog sastanka.

Partnerstvo okuplja udruženja iz Evrope, Azije i Južne Amerike, među kojima su još Novi horizonti iz Italije, 3PA iz Francuske, DISHA internacionalna fondacija iz Indije, EVOL iz Vijetnama i BVBP iz Perua. Tokom prvog susreta uživo partneri su se bolje upoznali, podeljeni su zadaci i određeni datumi aktivnosti, kao i plan delovanja.

Projekat će biti realizovan u periodu od dve godine, a cilj je podići kapacitete sedam omladinskih organizacija za sprovođenje neformalnog obrazovanja o zaštiti životne sredine, kako bi dalje osnaživali mlade ljude da budu aktivni u ovom polju. Mladi su najugroženiji klimatskim promenama, a omladinske organizacije igraju važnu ulogu u njihovom obrazovanju i pripremaju ih da postanu odgovorni građani koji neguju globalne vrednosti u ovom polju.