Динамична 2022. у најави

Razvojni Centar Za Mlade Plan Godina 2022 1

Тим Развојног центра за младе окупио се 23-24. децемба на Златибору у жељи да све идеје и планове за 2022. годину конкретизује у акциони план за даље деловање.

“Свесни да је квалитетна и темељна припрема 70% одрађеног посла, годишња акциона планирања организујемо сваког децембра са истим циљем – да заједнички утврдимо правац акције за наредних 365 дана”, изјавила је том приликом програмска директорка Александра Кнежевић.

Оно што ће свакако бити у фокусу нашег рада је наставак активности на развоју и спровођењу концепта животних шампиона, уз бављење темом едукације о људским правима у спорту и кроз спорт. Прва следећа активност је камп који ћемо у марту 2022. реализовати са родитељима укључених малишана, како бисмо заузели јединствени став и преносили јединствену поруку по питању вредности за које се залажемо – регионалне сарадње, толеранције, разумевања, али и спорта ослобођеног свих облика притиска и агресије, како на терену, тако и ван њега. Додатно, контакти ће бити остварени са већим бројем актера из бокса и рукомета, са интенцијом да се прича о животним шампионима “закотрља” и у овим спортским дисциплинама, по узору на фудбал.

Иако и даље спортске тренере сматрамо главном кариком нашег деловање, ширење обима активности на родитеље, управе спортских клубова, па и медије, сматрамо значајним за обезбеђивање подршке шире јавности да се наша идеја и концепт животних шампиона несметано реализују.

Такође, поред активности у области спорта, наше удружење остаће на располагању синдикатима из окружења, верујући да само јак синдикат може да допринесе истинским и квалитетним друштвеним променама. Управо стога су представници Синдиката УПОЗ из Северне Македоније, председник Трпе Деаноски и генерални секретар Бојан Трипуновски присуствовали као специјални гости акционом планирању, будући да ће два актера заједничким снагама припремати пројекте за европске донаторе – ЕРАСМУС+ програм и Европску омладинску фондацију, и то за мартовски и априлски позив, стављајући у први план обезбеђивање додатне подршке за активности секција младих и жена.

Потврђена је жеља за заједничким деловањем на међународном нивоу, као и заједничким наступом ка међународној донаторској заједници током 2022, а све са циљем јачања регионалне сарадње, унапређења прилика и садржаја за младе и жене, али и друге категорије синдикалних активиста, и њиховог додатног повезивања.

Након динамичних дводневних активности конкретан план деловања постоји и сада је на свима нама да већ са првим данима 2022. почнемо да га спроводимо у дело.