Концепт животних шампиона се шири

Slika7

Знање је усвојено, а потом и пренето. Прво су учили тренери, а онда су током теренских активности кроз рад са младим спортистима и спортисткињама у пракси применили научено на иницијалном тренингу.

Спортски су зналци и професионалци, али како би постали и врхунски едукатори за људска права у спорту, побринули смо се кроз пројекат „Аранђеловац – град животних шампиона“. Тако је у првој фази у октобру обучено 24 тренера из различитих спортских дисциплина да постану агенти промене и оснаже се у области промоције позитивних социјалних вредности кроз рад са децом и младима. На путу до коначног циља, знање су применили и практично кроз пет јавних часова из најпопуларнијих спортова у новембру, а потом и на спортско-едукативном кампу у децембру, уз менторску подршку експертског тима пројекта.

Научено су применили и током свакодневних тренинга у клубовима из којих долазе што је резултирало тиме да 1500 деце и младих прође кроз процес. Како је процес заснован на двосмерној комуникацији, због информација добијених са терена, као додатна вредност организовани су састанци са родитељима младих спортиста и спортисткиња, као важним актерима у троуглу „тренер-спортиста/киња-родитељ“.

Пројекат „Аранђеловац – град животних шампиона“ спроводи Развојни центар за младе од октобра 2021. до јануара 2022. уз финансијску подршку Европске омладинске фондације Савета Европе.