Позив за тренинг „Ванредни рад у ванредној ситуацији“

KOMPAS 4

Да ли су се удружења младих и удружења за младе довољно брзо прилагодила новим околностима деловања? Какве су програме припремали за своје циљне групе у ванредним околностима? Знају ли довољно о правним, здравственим и безбедносним мерама које су предуслов сваке друштвене акције у овом тренутку? Да ли су се довољно брзо адаптирали раду у дигиталном окружењу и како су млади са којима раде реаговали на све ове нове елементе деловања у заједници?

Иницијални тренинг на пројекту „Ванредни рад у ванредним ситуацијама“ окупиће искусне активисте/киње из омладинског сектора, њих 24, како би разменили мишљења на ова, али и низ других питања насталих услед тренутне ситуације у којој се свет налази. Циљ је да заједнички дефинишемо изазове новонастале ситуације и све потенцијалне одговоре на исту, и зато нам је ваш став важан – шта и како учинити да се ублаже последице пандемије на регуларно дневно функционисање наших циљних група, различитих категорија младих.

Осим размене мишљења и доласка до заједничких закључака на горе наведене теме, тренинг ће допринети и проширењу знања и размени информација по питању коришћења савремених дигиталних технологија у раду са младима, али и детаљном упознавању са свим актуелним мерама и модалитетима понашања које прописују, те њиховом утицају на омладински активизам.

Уколико си активан/на у омладинском пољу, до 30 година старости са потенцијалним изузецима, заинтересован/на да поделиш са другима своја искуства о раду у ванредним околностима, али и научиш нешто ново, спреман/на да издвојиш неколико дана за ову тему почев од 16. октобра, овај тренинг је прави избор за тебе!

По окончању тренинга, полазници ће бити охрабрени да стечена знања и информације поделе, како унутар удружења, тако и међу младима из локалних заједница из којих долазе, као и да учествују у изради видео туторијала „Истине и заблуде о раду организација цивилног друштва у ванредним ситуацијама“.

Позив је отворен до 8. октобра, а одабрани полазници информацију о учешћу добиће наредног дана, заједно са детаљним Информатором са свим неопходним програмским и логистичким подацима о тренингу.

Пријављивање се врши путем следећег линка, а на ваша евентуална питања у вези са истим одговараћемо до 5. октобра 2020.

Пројекат „Ванредни рад у ванредној ситуацији“ реализује се уз подршку Европске омладинске фондације Савета Европе.