Poziv za trening „Vanredni rad u vanrednoj situaciji“

KOMPAS 4

Da li su se udruženja mladih i udruženja za mlade dovoljno brzo prilagodila novim okolnostima delovanja? Kakve su programe pripremali za svoje ciljne grupe u vanrednim okolnostima? Znaju li dovoljno o pravnim, zdravstvenim i bezbednosnim merama koje su preduslov svake društvene akcije u ovom trenutku? Da li su se dovoljno brzo adaptirali radu u digitalnom okruženju i kako su mladi sa kojima rade reagovali na sve ove nove elemente delovanja u zajednici?

Inicijalni trening na projektu „Vanredni rad u vanrednim situacijama“ okupiće iskusne aktiviste/kinje iz omladinskog sektora, njih 24, kako bi razmenili mišljenja na ova, ali i niz drugih pitanja nastalih usled trenutne situacije u kojoj se svet nalazi. Cilj je da zajednički definišemo izazove novonastale situacije i sve potencijalne odgovore na istu, i zato nam je vaš stav važan – šta i kako učiniti da se ublaže posledice pandemije na regularno dnevno funkcionisanje naših ciljnih grupa, različitih kategorija mladih.

Osim razmene mišljenja i dolaska do zajedničkih zaključaka na gore navedene teme, trening će doprineti i proširenju znanja i razmeni informacija po pitanju korišćenja savremenih digitalnih tehnologija u radu sa mladima, ali i detaljnom upoznavanju sa svim aktuelnim merama i modalitetima ponašanja koje propisuju, te njihovom uticaju na omladinski aktivizam.

Ukoliko si aktivan/na u omladinskom polju, do 30 godina starosti sa potencijalnim izuzecima, zainteresovan/na da podeliš sa drugima svoja iskustva o radu u vanrednim okolnostima, ali i naučiš nešto novo, spreman/na da izdvojiš nekoliko dana za ovu temu počev od 16. oktobra, ovaj trening je pravi izbor za tebe!

Po okončanju treninga, polaznici će biti ohrabreni da stečena znanja i informacije podele, kako unutar udruženja, tako i među mladima iz lokalnih zajednica iz kojih dolaze, kao i da učestvuju u izradi video tutorijala „Istine i zablude o radu organizacija civilnog društva u vanrednim situacijama“.

Poziv je otvoren do 8. oktobra, a odabrani polaznici informaciju o učešću dobiće narednog dana, zajedno sa detaljnim Informatorom sa svim neophodnim programskim i logističkim podacima o treningu.

Prijavljivanje se vrši putem sledećeg linka, a na vaša eventualna pitanja u vezi sa istim odgovaraćemo do 5. oktobra 2020.

Projekat „Vanredni rad u vanrednoj situaciji“ realizuje se uz podršku Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope.