Животни шампиони у Аранђеловцу – за још масовније и динамичније активности пред нама

Zs Arandjelovac 2022 03

Пројекат “Стварамо животне шампионе” у својој финалној фази подразумева ширење концепта на две нове спортске дисциплине, али је млади тренерски тим прослављеног рукометаша Ратка Николића одлучио да не чека, те да се иницијатива за успостављање сарадње и прикључење активностима покрене и много раније.

Управо зато је Александра Кнежевић, координаторка пројекта посетила Аранђеловац и младим рукометашима и рукометашицама демонстрирала све до сада урађено, представљајући нове прилике које су пред њима. “Наш улазак у свет спорта кренуо је из фудбала, као најмасовније спортске дисциплине, али су теме којима се бавимо универзалне и зато ме радује што је и шездесетак малишана из света рукомета са којима смо данас разговарали, показало интересовање за исте”, изјавила је након спортског дана са малишанима Александра Кнежевић.

У наставку посете, Александра је одржала и фокус групу са присутним рукометним тренерима са којима је том приликом разговарала о изазовима са којима се јуниорски рукомет среће, а све у циљу припреме заједничке апликације пред нови циклус позива у оквиру ЕРАСМУС+ програма у области спорта.

Нове иницијативе реализују се уз подршку АМС Осигурање а.д.о, једног од стратешких партнера Развојног центра за младе у представљању и ширењу концепта Животних шампиона на територији Србије и региона.