Животни шампиони 2.0 стигли до Босне и Херцеговине

Messenger Creation Ff3a939e 818a 4ab1 B2d7 9b1868dfc042

Након Хрватске, Србије и Црне Горе – животни шампиони 2.0. стигли су и до Босне и Херцеговине. У уторак 26. и среду 27. марта, у склопу регионалних инфо дана наши домаћини из ФК Лакташи и ФК Слога Добој угостили су представнике конзорцијума Божу Марића, Синишу Ћеркету и Анастасију Ненадовић.

Пред нама је динамична година са мноштвом активности и главним фокусом на девојчицама и женским секцијама укључених клубова, те су инфо дани прилика да исте представимо деци, родитељима и тренерима широм региона.

Током наведена два инфо дана, присутни су имали прилику да се информишу о планираним активностима у оквиру пројекта које нас очекују, почев од тренинга за тренере млађих категорија у Солуну од 18. до 21. априла, на коме ће више од 40 тренера из читавог региона добити прилику да размени искуства у раду и заједнички осмисли још бољи приступ свим аспектима тренажног процеса са децом и младима, како би им се додатно подигла свест о важности правилног приступа у тренирању наших животних шампиона и шампионки. Детаљне информације пружене су и о кампу чије ће одржавање обележити јесен 2024, те завршној конференцији најављеној за децембар 2024.

Кроз видео материјал који је укључивао снимке са нашег спортско-едукативног мешовитог кампа који организујемо сваке године, присутни су се детаљније упознали са активностима истог. Бесплатан камп за све малишане и малишанке одржаће се у Србији почетком октобра, и биће главно место дружења и окупљања и ове године, а са циљем примене сета едукативних алата које су припремили чланови конзорцијума заједно са експертском групом.

Својим учешћем исти ће употпунити и мушке и женске секције из Лакташа и Добоја, те су инфо дани били идеална прилика за промоцију укључивања што већег броја девојчица у концепт пројекта.

Концепт “Животни шампиони 2.0 – сви смо ми шампиони” развија се од 2021. године, а ове године посебан фокус преставља укључивање девојчица и интеграција теме родне равноправности у едукативни део програма летњих кампова, као промоцију женског спорта и унапређење положаја и видљивости девојчица/девојака у спорту уопште.
Програм се развија уз подршку Европске комисије и УЕФА фондације за децу, а део партнерства су актери из спортског, образовног и омладинског сектора из 10 земаља.