Велика Горица домаћин Животних шампиона 2.0

WhatsApp Slika 2024 03 22 U 07.04.27 8d738e00

Конзорцијум пројекта “Животни шампиони 2.0 – сви смо ми шампиони”, који су представљали Вељко Аврамовић, Горан Кнежевић, Предраг Почуча и Владимир Ромчевић посетили су Велику Горицу (Хрватска) у четвртак 21. марта у склопу регионалних инфо дана, имајући у виду да ХНК Горица представља вишегодишњег партнера и члана конзорцијума Животних шампиона.

Малишани и малишанке, родитељи и тренери ХНК Горица овог пута били су у прилици да чују пре свега како ће изгледати календар активности за 2024. годину, а потом и на који начин ће се у наредном периоду радити интензивније на укључивању девојчица у активности пројекта. Та тема привукла је посебну пажњу присутних имајући у виду да већ неко време ХНК Горица развија и своју женску секцију унутар клуба.

Током скупа, присутнима је приказан видео материјал са претходних заједничких активности а затим је уследило и обраћање члана конзорцијума из Велике Горице – Марка Раданића, спортског координатора пројекта за Хрватску, који се захвалио присутнима, као и представницима конзорзијума, те најавио да ће ХНК Горица бити и ове године део активности које се након инфо дана настављају тренингом за тренере млађих категорија у Солуну од 18. до 21. априла.

„Током пуштања видео материјала из претходних активности, посебан фокус био је на камповима за малишане и малишанке. Пажњу присутних привукла је идеја укључивања девојчица и развоја потенцијала за стварање животних шампионки, што је тренутно изузетно важно и актуелно, а уједно је и централна тема пројекта “Животни шампиони 2.0: сви смо ми шампиони” – изјавио је Владимир Ромчевић током скупа у Великој Горици.

Пројекат “Животни шампиони 2.0: сви смо ми шампиони” у 2024. години подржан је од стране УЕФА фондације за децу, а суфинансира се кроз подршку из ЕРАСМУС+ програма у области спорта, добијену за развој овог иновативног образовног концепта у спорту.