Заједнички планирамо нове активности за животне шампионе и шампионке

20240126 183815

У жељи да благовремено припреми све активности планиране за 2024. годину, као и предлог пројекта за нови ЕРАСМУС+ позив у области спорта чији је рок март 2024, пројектни тим конзорцијума Животних шампиона одржао је данас први састанак у новој години.

На иницијативу Развојног центра за младе, састанку су присуствовали актери чији се допринос пре свега очекује у припреми и координацији активности, али су током састанка разматрани и други елементи од значаја за развој концепта – релевантна статистика, пре свега из угла недостајућих података, као и даља промоција, како би се што већи број циљних група, али и самих грађана упознао са концептом.

“Подсећам да се уз подршку УЕФА фондације за децу реализује наставак пројекта под називом “Животни шампиони 2.0: сви смо ми шампиони”, који у први план треба да стави интензивно увођење девојчица у концепт и јачање родне равноправности у фудбалу, али додајем и да је конзорцијум више него спреман да даље шири све значајне идеје прикупљене током 2023. које ће интегрисати у нови предлог пројекта за ЕРАСМУС+ позив. Стварање истинских животних шампиона у спорту захтева холистички приступ спорту, као и укљученост свих оних којих се исти директно тиче – деце, тренера и родитеља, а на састанку смо заједнички констатовали да потребе показују потенцијал ширења идеје у минимум 5 нових праваца. Тим се зато и састао – да дефинише шта ће бити приориети за период 2025/26. како би се на време приступило обезбеђивању свих неопходих ресурса за исте”, изјавила је по окончању састанка Александра Кнежевић, координаторка концепта Животних шампиона.

У овој фази, састанак је окупио све оне представнике партнера са богатим искуством у припреми пројектних предлога и пројектном менаџменту, док се у наредној фази фокус враћа на оне који су у централном фокусу пројекта – тренере млађих категорија у улози едукатора и педагога који стварању животне шампионе и шампионке.

Пројекат “Стварамо животне шампионе” и током 2024. године наставиће да се реализује уз подршку ЕРАСМУС+ програма у области спорта и УЕФА фондације за децу, а тим наставља да се шири, те се очекује да ће у наредном пројектном циклусу укључити минимум две нове земље.