Потписан споразум о наставку сарадње

Kover 2

Представници Развојног центра за младе, Александра Кнежевић и фудбалског кампа ДЕКИ5, Ђорђе Пајић потписали су 9. фебруара споразум о наставку сарадње на пројекту “Животни шампиони 2.0: сви смо ми животни шампиони”, потврђујући да деле вредности и начела за усмеравање и едукацију деце и младих у спорту и кроз спорт.

Ове године посебан фокус биће стављен на укључивање девојчице, интеграцију теме родне равноправности у едукативни део програма летњих кампова, те промоцију женског спорта и унапређење девојчица и девојака у спорту уопште.

“Пред нама је још једна динамична година коју ће отворити тренинг за тренере, а обухватиће и инфо дане за представнике спортских структура које ће делегирати своје женске секције за наставак активности, као и серију летњих едукативно-спортских мешовитих кампова. Очекујемо да годину закључимо информацијом да је кроз наше активности прошло преко 60 тренера и 1,500 дечака и девојчица, чинећи породицу животних шампиона овог пута богатијом и за животне шампионке”, изјавили су по окончању састанка представници партнерства.

Пројекат “Животни шампиони 2.0: сви смо ми шампиони” и у 2024. години подржан је од стране УЕФА фондације за децу, уз подршку која је обезбеђена кроз ЕРАСМУС+ програм у области спорта за развој овог иновативног образовног концепта у спорту.