Загрљај за студенте медицинских наука

Embrace Medicinski Fakultet Bgd 01

Активисти Развојног центра за младе, Катарина Егер и Вељко Аврамовић, одржали су још једну радионицу на тему зелене политике у склопу пројекта “Еколошка мобилност подизањем свести о промени наше Земље – ЗАГРЉАЈ” (Environmental Mobility By Raising Awareness on Changing our Earth – EMBRACE) чији је координатор организација УСБ из Грчке. Сама радионица има за циљ да младима приближи појмове екологије и одрживог развоја, овога пута на Медицинском факултету у Београду.

Кроз унапред припремљене примере, као и активности које су пратиле пројекат уз видео материјал и публикацију, присутним студентима је представљен концепт пројекта и идеје коју поменути концепт има за циљ. Зелена политика, еколошке вредности, пробудјивање свести код младих људи, брига и чување свог окружења су биле теме које су млади студенти прве године медицинског факултета истакли као значајне и битне за своје вршњаке као и за старије људе у својој околини. Студенти су упознати са примерима нових савремених метода за коришћење обновљвих извора енергије и коришћења нових начина рециклажних процеса који у Србији нису толико примењени.

“Сам пројекат није везан само за екологију, већ и за путовање и дружење, упознавање нових култура и стицања разних искуства. Циљ је планету Земљу сачувати, и урадити све што је у нашој моћи да је оставимо наредним генерацијама”, изјавио је млади активиста Вељко Аврамовић.

Пројекат се реализује у оквиру Ерасмус+ програма Европске уније и окупља организације из Србије, Грчке, Индије, Вијетнама, Перуа, Француске и Италије, са фокусом на подизању еколошке свести младих о значају заштите животне средине и одрживости планете Земље.