Црна Гора у сусрет животним шампионима

Info Dan Cg 02

Након Босне и Херцеговине, Хрватске и Македоније, на ред је дошла и Црна Гора! Конзорцијум пројекта “Стварамо животне сарадње” организовао је у сарадњи са фудбалским клубом Брезница из Пљеваља Инфо дан у циљу представљања идеја и планова концепта животних шампиона, али и заједничког утврђивања модалитета за даљу сарадњу и прикључење првог црногорског клуба пројекту.

Са малишанима, родитељима и тренерима, предвођеним истакнутим спортским радником и активистом Зораном Вуковићем разговарали смо о плановима за будућност, са посебним фокусом на активностима планираним за ову и наредну годину.

“ФК Брезница препознат је по свом друштвено одговорном деловању, како у самој локалној заједници, тако и шире. Ту пре свега мислимо на едукацију у спорту и кроз спорт, као и оснаживању девојчица, што су уједно и приоритети конзорцијума за наредни период. Зато нам је посебно задовољство што смо на путу прикључења једног црногорског клуба овом концепту и што ћемо у наредном периоду заједнички радити на томе да малишани и малишанке из Пљеваља и на овај начин почну да се повезују са вршњацима из региона и шире”, изјавила је Александра Кнежевић, координаторка концепта “Стварамо животне шампионе”.

Осим што је изазвао интерес грађана и медија, Инфо дан су својим доласком подржали и представници Општине Пљевља, те се присутнима обратио и Борјан Џогаз, саветник за спорт, истичући зашто су активности овог типа од значаја за саму локалну заједницу.

 

Кроз пројекцију видео материјала за претходних активности, присутни су могли да сазнају више и о самом концепту спортско-едукативних активности које се реализују, те значајним податком да су исте за све полазнике у потпуности бесплатне. Као први корак у даљој сарадњи, фудбалски клуб Брезница имаће своје представнике на Тренингу за тренере млађих категорија планираном за крај маја, а партнери ће са нестрпљењем сачекати и резултате конкурса Фонда за Западни Балкан, за који су припремили пројекат усмерен ка регионалном повезивању са фокусом на јачању девојчица кроз спорт.

Активност у Пљевљима реализована је у склопу пројекта “Стварамо животне шампионе”, а конзорцијум је прилику да реализује инфо дане ширем региона добио захваљујући подршци УЕФА Фондације за децу.