Заједнички о даљим корацима на пројекту EMBRACE

Embrace Ilu 04

Након успешно реализованих активности за младе у Француској и Грчкој, у Лими (Перу) су се 14-15. септембра састали представници партнерских организација на пројекту “Еколошка мобилност подизањем свести о промени наше Земље – ЗАГРЉАЈ” (Environmental Mobility By Raising Awareness on Changing our Earth – EMBRACE), чији је координатор удружење УСБ из Грчке.

Циљ састанка био је разговор о даљим активностима на пројекту, почев од еколошких радионица за младе у организацији полазника омладинске размене до израде пратећих промотивних материјала са порукама пројекта – брошура, летака, видео материјала, анимација и свега онога што би младима могло бити занимљиво.

Развојни центар за младе представљала је програмска директорка Александра Кнежевић, која је током посете изразила задовољство утицајем досадашњих пројектних активности на ентузијазам и мотивацију младих учесника, али и посебан значај пројекта за упознавање са другим народима и културама.

Део српске делегације био је и Бобан Мандић, чиме је осигурано ширење зелених идеја и међу младима у Републици Српској, што сматрамо додатном вредношћу састава делегације која је отпутовала на састанак тима.

Пројекат се реализује у оквиру Ерасмус+ програма Европске уније и окупља организације из Србије, Грчке, Индије, Вијетнама, Перуа, Француске и Италије, са фокусом на подизању еколошке свести младих о значају заштите животне средине и одрживости планете Земље.