Велика Горица поново угостила представнике концепта Животних шампиона

20230922 201849

Током 2023. године УЕФА фондација за децу није подржала Развојни центар за младе само кроз грантирање пројекта “Стварамо животне шампионе”, већ и значајном донацијом у виду спортске опреме и реквизита.

Донацију коју чине мајице, качкети, ранчеви, лопте, флашице за воду и други значајни спортски реквизити у име Удружења преузео је Вељко Аврамовић, програмски асистент, и представља значајан допринос константном раду на унапређењу услова за тренинг малишана и малишанки, садашњих и будућих учесника концепта Животних шампиона.

Како би опрема била стављена на располагање и допринела развоју што већег броја локалних клубова, па самим тим и деце, младих и тренера, Развојни центар за младе реализоваће даљу поделу опреме у сарадњи са клубовима-партнерима на пројекту, али и у мањим срединама у циљу давања доприноса развоју базичног спорта и спорта за све.

Програмска координаторка Александра Кнежевић у петак, 22. септембра уручила је први део дониране опреме партнеру из Велике Горице, фудбалском клубу ХНК Горица.  Том приликом, обавила је разговор са Марком Раданићем, водитељем школе фудбала и тренером У19 екипе о даљим активностима на пројекту “Стварамо животне шампионе”.


“Осим што смо били у прилици да обрадујемо клуб делом опреме, потврђена је заједничка опредељеност јачању женског фудбала, те укључивању већег броја девојчица у концепт од наредне године, што нас посебно радује. Ову посету сматрамо посебно значајном јер је било речи и о учешћу тренера у студијској посети Струмици, али и другим активностима које следе до краја текуће године”, изјавила је након посете Александра Кнежевић.


Концепт “Стварамо животне шампионе” развија се у партнерству 18 актера из спортског, образовног и омладинског сектора из 8 укључених земаља (Србија, Босна и Херцеговина, Македонија, Хрватска, Црна Гора, Португал, Бугарска, Турска и Грчка), уз директну подршку Европске уније кроз ЕРАСМУС+ програм у области спорта и УЕФА фондације за децу, којој се овом приликом посебно захваљујемо на опреми коју нам је донирала.