„ТУНЕ“ радионице у Куршумлији

IMG 4618

Пројекат ТУНЕ – Транснационална уједињена мрежа Европе (TUNE – Transnational United Network in Europe), чији је координатор организација Уједињена друштва Балкана (УСБ) из Грчке, представљен је у виду интерактивне радионице и у Куршумлији, у основној школи „Милоје Закић“.

„Ове радионице имају за циљ да се млади људи едукују и схвате значење Европске стратегије за младе, и том приликом покажу жељу за друштвеним активирањем. Такође, током ове радионице указала се прилика да младима пренесем стечена знања и утиске са учешћа у пројекту ,,ЗАГРЉАЈ” који је као и „ТУНЕ“ у организацији истог удружења из Грчке. Млади су показали велико интересовање, и оно што их је занимало највише јесте тема мобилности младих и учешћа у европским пројектима – како се прикључити, како путовати, како учити о темама које их интересују на неформални начин. Интеракција са младима била је инспиративна и остаје нада да ће их мотивисати да се активно укључе и покрену сопствене иницијативе, како би се чули и њихови ставови и мишљења.“ – рекао је Милан Јаћовић, вршњачки едукатор по окончању радионице.


Пројекат се реализује у оквиру Ерасмус+ програма Европске уније и окупља организације из Србије, Грчке, Француске, Италије, Пољске, Северне Ирске, Северне Македоније, Бугарске, Словеније, Хрватске, Шпаније, Кипра, Португала, Турске, Румуније и Албаније.