Велика Горица у бојама Животних шампиона

Info Dan Hr 2023 01

Конзорцијум пројекта “Стварамо животне шампионе” предвођен координаторком Александром Кнежевић посетио је 31. марта, у склопу регионалне туре која се реализује уз подршку УЕФА Фондације за децу, и Велику Горицу (Хрватска).

Малишани, родитељи и тренери ХНК Горица, иначе вишегодишњег партнера и члана конзорцијума Животних шампиона, упознали су се из прве руке са свим плановима до краја 2023. године, овог пута уз премијерну информацију и о првом овогодишњем окупљању тренера.

“Прва два инфо дана ставила су фокус на међународне кампове за малишане као јединствено едукативно-спортско искуство које наш концепт носи, а данас смо истакли да ћемо ове године посебну пажњу посветити и раду са тренерима, јер су они главна карика процеса и особе чији је утицај на децу и младе немерљив. Наши млади педагози и едукатори у спорту кроз планирана окупљања стећиће сет додатних знања и вештина како да кроз свакодневни спортски тренинг са младима отворе и низ других тема од животног значаја, од који су све присутне и у спорту – попут родне равноправности, поштовања људских права, солидарности и фер плеја, еколошке свести и очувања планете Земље”, изјавила је по окончању Инфо дана Александра Кнежевић.

Током скупа, присутнима је приказан видео материјал са претходних заједничких активности, будећи меморије на све едукативне, спортске, културне и забавне активности којима смо повезивали регион током 2021. Осим тога, обратили су им се и чланови конзорцијума из Велике Горице – Марко Раданић, спортски координатор пројекта за Хрватску и Горан Беус Рицхембергх, експерт у области људских права у спорту, делећи сопствена искуства и доживљај овог јединственог концепта.

Пуна сала недвосмислено је показала спремност и жељу присутних да учествују у свим наредним активностима, те да и сами, позитивним причама, допринесу да се глас о истима шири како на територији њиховог града и земље, тако и шире, уз јединствене поруке о значају регионалне сарадње, посебно када је реч о спорту и учењу, дружењу и повезивању кроз спорт.

Инфо дани реализују се са циљем упознавања шире јавности са концептом, порукама и планираним активностима у склопу пројекта “Стварамо животне шампионе” уз подршку УЕФА Фондације за децу. Наредна два планирана су у Северној Македонији и Црној Гори.