Упитник о синдикалном активизму младих у јавном сектору

Anketa Sindikalni Aktivizam 1

Драги млади радници, млади синдикални активисти, суочени смо са својеврсним изазовом који ћемо сви, надамо се, успешно превазићи. Како смо тренутно у фази смањених активности и мировања, можда је ово добар тренутак да се темељно и са више пажње посветимо неким питањима којима желимо да се заједнички бавимо по окончању ове ситуације.

Стога је пред вама УПИТНИК О СИНДИКАЛНОМ АКТИВИЗМУ МЛАДИХ У ЈАВНОМ СЕКТОРУ. Молимо вас да издвојите два минута и учествујете у анкети у оквиру пројекта „Синдикати и њихове омладинске секције – нови покретачи омладинске партиципације“, који се спроводи уз подршку Европске омладинске фондације Савета Европе. Упитник треба да да одговори на питања зашто се млади ангажују у синдикату, шта их мотивише и покреће за синдикални активизам и на који начин сматрају да рад синдиката треба унапредити да би у већој мери одговорио на потребе младих, а све то како би у наредном периоду синдикати чији сте део заједничким деловањем прилагодили своје активностима младим радницима.

Синдикати су значајан део свих друштвених процеса, а млади људи који су чланови истих – њихови покретачи. Зато ово може бити прави тренутак да дођемо до вашег мишљења на нека од питања која ће поново постати актуелна када се заједнички, солидарно и добро организовани изборимо са последицама ове пандемије. Можда нам управо ви дате смернице како поступати и активирати и вас саме следећи пут када се заједнички будемо суочавали са различитим изазовима у друштву.

Хвала вам унапред на доприносу, останите одговорни и користите време пред вама за даљи лични и професионални развој и рад на себи!