Нови Ерасмус+ пројекат Развојног центра за младе

Razvojni Centar Za Mlade Erasmus

Развојни центар за младе из Београда учествоваће другу годину заредом у пројекту из Ерасмус+ програма Европске уније, овог пута као партнер организације из Грчке – Уједињена друштва Балкана. Пројекат „ЕУ мрежа“ окупља 34 европска удружења цивилног друштва која ће у предстојећих годину дана јачати сопствене капацитета, али и промовисати омладинске циљеве и циљеве ЕУ стратегије за младе у земљама из којих долазе.

– Циљеви овог пројекта се у потпуности поклапају са циљевима наше организације, па када су нас колеге из Грчке позвале да сарађујемо, осим што смо то схватили као признање за наш рад, нисмо се ниједног тренутка двоумили да уђемо у партнерство. Иза себе већ имамо успешан Ерасмус+ пројекат у улози координатора, а сада смо у прилици да учествујемо у новој акцији унутар програма: КА3 – Подршка реформи политика и сарадњи цивилног друштва у области младих – објашњава програмска директорка РЦМ Александра Кнежевић.

Кроз „ЕУ мрежу“ организације и млади широм Европе, па и у Србији, биће информисани и о променама у оквиру Ерасмус+ програма и  Европског корпуса солидарности у периоду 2021-2027. године, као и на теме активизма, удруживања и оснаживања младих на Старом континенту. Паралелно, Развојни центар за младе наставља са пројектима за младе, па из ове организације најављују узбудљиво лето са много корисних активности и алата намењених овој циљној групи, а све зарад њиховог равноправног укључивања у друштво.