ТУНЕ се наставља

Tune Logo 01

Развојни центар за младе најављује наставак партнерства са организацијом Уједињена друштва Балкана (УСБ) из Грчке, на пројекту „ТУНЕ“ (Транснационална уједињена мрежа Европе). У наредних 12 месеци, наставићемо заједнички рад са 17 партнера широм Европе на спровођењу разноврсних активности усмерених ка младима.

ТУНЕ (Транснационална уједињена мрежа Европе), координирана од стране УСБ-а, планира да одржи више од 20 информативних сесија током 2024. године уз учешће преко 250 младих. Циљ ових сесија је укључивање што већег броја младих људи у процесе креирања и консултација везаних за Европску стратегију за младе, као и друге значајне иницијативе попут е-партиципације, демократије и других.

„Овај пројекат представља значајан допринос подршци младима у стицању информација и вештина које су им потребне како би се активно укључили у друштвене процесе. Наставак овог партнерства и сета активности у 2024. години обећава даљи развој и унапређење друштвеног ангажмана младих у Србији и региону.“ – истакао је Вељко Аврамовић након завршеног иницијалног састанка.

Пројекат се реализује у оквиру Ерасмус+ програма Европске уније и окупља организације из Србије, Грчке, Француске, Италије, Пољске, Републике Ирске, Северне Македоније, Бугарске, Словеније, Хрватске, Шпаније, Кипра, Португала, Турске, Румуније и Албаније.