“ТУНЕ” радионице стигле до Београда

IMG 3991

У понедељак 26. септембра одржана је још једна радионица у оквиру ТУНЕ пројекта. Овог пута домаћин је била Основна школа „Кнегиња Милица“ у Београду, чији ученици су с одушевљењем дочекали наше едукаторе и активно учествовали у радионици, кроз разговор и постављање најразличитијих питања.

„Кроз интерактивне радионице и занимљиву презентацију, желимо да едукујемо младе у свом граду, да им пренесемо своје искуство и одговоримо на сва питања која их занимају. Циљ нам је да им појаснимо појмове Европске стратегије за младе, Европског форума младих као кровне платформе младих Европе, Кровне организације младих Србије као кровне платформе младих у Србији, те низ других, као и да им кроз објашњавање европских циљева за младе приближимо како они сами могу да се укључе у актуелна друштвена и социјална питања. Млади су показали велико интересовање и жељу да се активирају, поставили су бројна питања на тему волонтирања, путовања и неформалног образовања у областима које их занимају. Било ми је задовољство да са њима поделим своје искуство, представим им нашу организацију и инспиришем их и мотивишем да и они почну да стварају боље сутра, за себе и за генерације које тек долазе“, испричала нам је, по завршетку радионице, Катарина Егер, едукаторка за младе.

Пројекат под називом ТУНЕ – Транснационална уједињена мрежа Европе (ТUNE – Transnational United Network in Europe), реализује се у оквиру Ерасмус+ програма Европске уније и окупља организације из Србије, Грчке, Француске, Италије, Пољске, Северне Ирске, Северне Македоније, Бугарске, Словеније, Хрватске, Шпаније, Кипра, Португала, Турске, Румуније и Албаније. Координатор пројекта је организација Уједињена друштва Балкана (УСБ) из Грчке.