Стратешко партнерство уочи Нове године

IMG 0251

Развојни центар за младе потписао је данас Споразум о стратешком партнерству са Академијом Пандев Брера Струмица, чиме је направљен значајан корак ка интензивирању заједничких акција у будућности, а посебно свих оних везаних за даљи развој концепта животних шампиона и животних шампионки. Споразум поставља темеље за даљу сарадњу између Развојног центра за младе и Академије Пандев Брера Струмица, а потписали су га Никола Соврлић, председник Удружења и Ристо Ристов, генерални секретар Академије, у присуству најближих сарадника.

Након успешне посете Струмици и присуства Инфо дану за струмичке малишане и родитеље, делегација Развојног центра за младе током узвратне посете имала је задовољство да поред генералног секретара угости још два представника Академије – Сашка Пандева и Милана Василева, а све у циљу даље размене идеја, ресурса и најбољих пракси у едукацији младих у спорту и кроз спорт, како на терену, тако и ван њега.

“Развојни центар за младе и Академија Пандев Брера Струмица деле вредности и принципе, што чини полазну основу овог стратешког партнерства. Оба актера посвећена су промоцији образовања, иновација и развоја у спорту, а дељење ових вредности поставља темеље за успешну сарадњу и остварење заједничких циљева у корист деце и младих. Овим чином Академија Пандев Брера Струмица показала је да озбиљно мисли на своју спортску будућност и да поседује свест да је спорт много више од резултата, доживљавајући га као инструмент за стварање бољег друштва. Наша је заједничка обавеза да допринесемо даљој промоцији позитивних друштвених вредности, свако у свом сегменту деловања, а овај споразум нуди широку лепезу могућности”, изјавила је по потписивању Споразума Александра Кнежевић, програмска директорка Развојног центра за младе.

На њене речи надовезао се и Ристо Ристов, истичући како “ова сарадња отвара врата за бројне могућности које ће омогућити младима учење и раст у динамичном спортском окружењу. Спорт има значајну улогу у развоју друштва, а како Академија Пандев има одговорност позитивног утицаја на нове генерације, желимо да кроз различите пројекте остваримо његов пун друштвени потенцијал. У кратким цртама, заједно ћемо радити да се тренери даље усавршавају, деца и млади да путују, повезују се са вршњацима, а све то бесплатно за све учеснике активности.“

Већ у марту, тренери Академије Пандев Брера Струмица учествоваће на регионалном скупу тренера млађих категорија у Грчкој, након чега се очекује и одржавање инфо дана за девојчице у фудбалу у Струмици, те учешће спортске делегације сачињене од дечака и девојчица на јесењем кампу животних шампиона и шампионки.