Завршни скуп “ТУНЕ” пројекта у Солуну

IMG 4874 (2)

У склопу пројекта ТУНЕ – Транснационална уједињена мрежа Европе (TUNE – Transnational United Network in Europe), чији је координатор организација Уједињена друштва Балкана (УСБ) из Грчке, а који је у виду интерактивних радионица представљен и широм Србије, одржава се завршна конференција. Овај скуп, који ће осим представљања резултата служити и даљем умрежавању партнера на пројекту, биће реализован од 6. до 9. децембра у Солуну, а Развојни центар за младе представљаће Вељко Аврамовић, програмски асистент.

„Примарни циљ пројекта био је спровођење низа активности различитог формата, осмишљених да промовишу и подрже Европску стратегију за младе и њене циљеве, уз подстицање веће укључености и учешћа младих у пројектима. Нама у Србији су на том путу помогле основне школе „Милоје Закић“ (Куршумлија) и „Књегиња Милица“ (Београд), као и гимназија у Алексинцу. Млади су показали велико интересовање, а оно што их је занимало највише јесте тема учешћа у европским пројектима – како се прикључити, како путовати, како учествовати и како учити на неформалан начин. Такође, велика ми је част што могу у оквиру завршног скупа пројекта да представим све будуће идеје које има Развојни центар за младе, као и конкретне планове за наредну годину“, поделио је током скупа Вељко Аврамовић.

Пројекат се реализује у оквиру Ерасмус+ програма Европске уније и окупља организације из Србије, Грчке, Француске, Италије, Пољске, Северне Ирске, Северне Македоније, Бугарске, Словеније, Хрватске, Шпаније, Кипра, Португала, Турске, Румуније и Албаније.