Ширимо мрежу партнера

Razvojni Centar Za Mlade I KULT

Развојни центар за младе потписао је Меморандум о сарадњи са Институтом за развој младих КУЛТ из БиХ. Пoтписи на исти су стављени зарад даљих заједничких активности усмерених на јачање сарадње и припрему заједничких предлога пројеката.

Главни циљ је унапређење положаја младих у друштву. Такође, изузетно важан део је и подстицање укључивања младих у процесе доношења одлука на локалном и националном нивоу.

Развојни центар за младе и КУЛТ већ су успешно реализовали заједнички пројекат „Активни млади: корак ка заједничким променама“, уз подршку Европске омладинске фондације Савета Европе. „Надамо се да је ово само прва у низу успешно рализованих активности. Све даље заједничке кораке управо разматрамо на акционом планирању за 2019, које се у овом тренутку реализује на Златибору између наше две, али и других партнерских организација“, истиче програмска директорка Развојног центра за младе Александра Кнежевић.

У наставку, наша организација потписала је Меморандум о разумевању и са Црногорском организацијом за самосталност и мобилност омладине, коју је представљала председница Андријана Радовић, а која је такође део горе поменутог пројекта регионалног карактера.