Партнери на пројекту „Права у раду, рад на правима“ озваничили сарадњу

Razvojni Centar Za Mlade 2

Споразуми о сарадњи међу партнерима на пројекту „Права у раду, рад на правима“ потписани су у Београду, симболично управо у недељи када се обележава Међународни дан људских права. Споразуме је испред Развојног центра за младе – координатора пројекта, потписао председник Никола Соврлић.

Координатор пројекта угостио је партнере из земље, региона и Европске уније, међу којима су: Фондација Будва и Синдикат управе и правосуђа Црне Горе, Коалиција младих СЕГА и Синдикат УПОЗ Македоније, удружење грађана Синдикално едукативни центар и Синдикат управе Републике Српске из Босне и Херцеговине, Синдикат управе Србије, удружење „YouthWatch“ из Словачке и Свеучилиште у Ријеци – Центар за напредне студије из Хрватске.

Програмска директорка Развојног центра за младе Александра Кнежевић поносна је на успех.
– Веома сам поносна на све нас, јер смо својеврсни пионири у овом пољу, уводећи тему радних права у омладински сектор. Сматрамо да је изузетно важно упознати младе са њиховим правима у радном окружењу, те свим оним појавама које ова права угрожавају и како се против њих борити, будући да радни живот чини једну од најзначајнијих сфера у животу сваког појединца. Циљ нам је, дакле, да кроз пројекат „Права у раду, рад на правима“ научимо младе каква права имају као запослени људи, али и да их оснажимо да се за иста боре и шире свест о томе. Управо зато смо се ми из омладинских организација удружили са синдикатима. Чека нас напорна, али сигурна сам, и успешна година, како бисмо заједничким снагама спровели пројекат онако како смо замислили – истиче она.

Пројекат је подржан у склопу Ерасмус+ програма, KA2 – Capacity Building in the Field of Youth/Western Balkan Window.