Са поносом објављујемо

From Footbal To Life Champions Ilu

Изузетно исцрпно и студиозно истраживање о педагошкој и образовној улози фудбалских тренера, које је координирао Институт за филозофију и друштвену теорију Универзитета у Београду сада је добило и своју финалну публикацију.

Истраживање је спроведено у Србији, Хрватској, Северној Македонији, Грчкој, Португалу, Бугарској и Турској, и нуди нам, осим националних специфичности, и компаративни приказ тренутне ситуације у укљученим земљама.

Циљ овог истраживања био је да се изврши детаљна анализа о томе како фудбалски тренери виде образовну и педагошку улогу спорта и да се идентификују начини за јачање ове улоге у наредном периоду.

Сврха целокупног истраживања била је да се ови подаци користе за креирање модула и Моодле курса за тренере како би им се обезбедила нова знања, информације и алати да делују у већој мери као едукатори и педагози на терену, стварајући пре свега животне, а тек потом и спортске шампионе.

Истраживање је доступно на следећем линку:

Истраживачки процес део је пројекта “Стварамо животне шампионе” који се реализује у конзорцијуму 18 актера из спортског, образовног и омладинског сектора из 9 укључених земаља, а уз подршку ЕРАСМУС+ програма у области спорта и УЕФА фондације за децу.