Настављамо да ширимо породицу Животних Шампиона

20231103 133552

Представници конзорцијума Божо Марић и Синиша Ћеркета, предвођени координатором пројекта “Стварамо животне шампионе” Александром Кнежевић, посетили су Лакташе одговарајући позитивно на иницијативу клуба да се придружи концепту животних шампиона.

Поред уручивања спортске опреме намењене омладинском погону ФК Лакташи, одржан је и конструктиван састанак са представницима клуба о могућностима прикључења клубу даљим пројектним активностима.

Том приликом посебно је истакнуто да је концепт стварања животних шампиона кроз спорт нешто чему сви клубови треба да теже, без обзира на спортску дисциплину, земљу или такмичарски ранг, те да ће конзорцијум подржати све клубове који покажу да имају вољу и жељу да примене нове методе рада са млађим категоријама, као што је у овом случају ФК Лакташи.

Игор Радељић, директор фудбалског клуба Лакташи истакао је велико задовољство отвореним приступом конзорцијама, указујући на развојни потенцијал идеје унутар клуба, те спремност комплетног менаџмента, тренера и младих фудбалера да постану активни део свих наредних активности.

Поред дониране опреме, представници клуба биће у прилици да учествују и на скупу тренера млађих категорија који се одржава 8-10. новембра у Кући фудбала, Стара Пазова, а потом и свих оних које су у плану за 2024. годину.

“Циљ нам је да концепт настави да се шири и јача, како би порука допрла до што већег броја малишана, тренера и родитеља. У наредном периоду прикључићемо већи број клубова, стављајући фокус на оне који су истински спремни да у свом раду примене идеје и методе концепта животних шампиона”, изјавила је по окончању састанка Александра Кнежевић.

Пројекат “Стварамо животне шампионе” тренутно окупља 9 клубова из 7 различитих земаља, укључујући Србију, Хрватску, Турску, Бугарску, Северну Македонију, Црну Гору и Босну и Херцеговину, као представнике спортског сектора. У наредном периоду, планира се проширење пројекта, а посебно кроз укључивање девојчица и девојака и развој животних шампионки, што ће допринети даљој промоцији родне равноправности у спорту и кроз спорт. Овај пројект се реализује уз подршку ЕРАСМУС+ програма у области спорта и УЕФА фондације за децу.