Алексиначка гимназија домаћин „ТУНЕ“ радионица

Image0

Трећа, али не и последња радионица у оквиру „ТУНЕ“ (TUNE – Transnational United Network in Europe – Транснационална уједињена мрежа Европе) пројекта одржана је у Алексинцу, у Алексиначкој Гимназији.

„Било ми је велико задовољство да кроз интерактивне радионице поделим своја знања и искуства са младим гимназијалцима. Као неко ко је пре само пар година седео на њиховом месту било ми је занимљиво да се нађем у улози предавача. Посебно ме радује чињеница да млади људи показују интересовање и желе да шире своја знања која се тичу Европске стратегије за младе. Кроз ове активности, успела сам да им пренесем своја искуства које сам до сада стекла у оквиру Развојног центра за младе и покушала да им на што бољи начин објасним и приближим рад центра. Може се закључити да су младе генерације пуне ентузијазма и жеље за стицањем како формалног, тако и неформалног образовања само ако им се на прави начин поменуто представи. Надам се да је прича инспирисала и да ће их мотивисати да се друштвено ангажују, развијају и стварају бољу будућност, како за себе, тако и за своје вршњаке”, истакла је Анастасија Ненадовић,  вршњачки едукатор, по окончању активности.

Пројекат се реализује у оквиру Ерасмус+ програма Европске уније и окупља организације из Србије, Грчке, Француске, Италије, Пољске, Северне Ирске, Северне Македоније, Бугарске, Словеније, Хрватске, Шпаније, Кипра, Португала, Турске, Румуније и Албаније.