Радионице у оквиру пројекта „Ванредни рад у ванредној ситуацији“ у јеку

Razvojni Centar Za Mlade Vanredni Rad Vanredna Situacija 1

Учесници пројекта „Ванредни рад у ванредној ситуацији“ вредно спроводе радионице намењене својим циљним групама. Током тренинга у октобру, представници 12 организација цивилног друштва су припремали активности које је могуће спровести у специфичним околностима, а сада и на практичан начин примењују научено.

Током целог процеса 24 учесника и учесница има подршку менторског тима пројекта у циљу што боље имплементације активности. Већина их се одлучила за рад на интернету, јер се овај начин деловања показао као најпримењивији за време специфичних ситуација које су нас задесиле током пандемије КОВИД-19.

Разноликост полазника иницијалног тренинга пројекта допринела је и разноликости циљних група током радионица, а свима им је заједничко да су млади – активисти, синдикалци, спортисти, и многи други чији су свакодневни животи обогаћени различитим садржајима, примереним њиховом пољу деловања и узрасту. Једно је сигурно – порука је послата, а намера спроведена у дело и доказано је да – организације цивилног друштва могу и морају да делују ма колико специфична ситуација била.

Следећа фаза је консултативни састанак учесника и пројектног тима како би утисци са терена били сумирани, а у међувремену биће припремљен и туторијал „Истине и заблуде о раду ОЦД у ванредним околностима“. Пројекат траје до јануара 2021. године, а спроводи се уз подршку Европске омладинске фондације Савета Европе.