Пред почетак Омладинске размене у Грчкој

Solun Omladinska Razmena Avg 2022 02

Више од 30 младих људи узраста до 30 година из 7 земаља света боравиће 2-9. августа у Арнаји (Халкидики, Грчка) у склопу Омладинске размене која је део пројекта “Еколошка мобилност подизањем свести о промени наше Земље – ЗАГРЉАЈ” (Environmental Mobility By Raising Awareness on Changing our Earth – EMBRACE, прим. прев).

Током активности, млади ће размењивати предлоге и идеје за заједничко деловање, те дискутовати о климатским променама, заштити од загађења, одлагању смећа и рециклажи, уједно учествујући у низу едукативно-информативних радионица у одрживом отвореном простору Еколошко-едукативног центра у Арнаји.

Млади из Србије, Грчке, Перуа, Вијетнама, Индије, Француске и Италије размениће знања и искуства, дајући сопствени допринос стварању одрживије планете, те учествујући у креирању промотивних производа – летака, видео материјала, порука за социјалне мреже, како би се међу младима подигла свест о значају екологије и одрживог развоја.

Као активни партнер на пројекту, Развојни центар за младе делегирао је петочлану делегацију предвођену младим активистом Вељком Аврамовићем, а исту је у Солуну, пред одлазак на коначну дестинацију, поздравила и Александра Кнежевић, програмска директорка Удружења. “За истинске промене у друштву потребне су нам нове генерације оснажених, информисаних, предузмиљивих младих људи који имају прилику да стичу додатна знања и вештине, путују и упознају се са другим народима и културама, уче и развијају се. Зато нам је посебно задовољство када можемо и сами да дамо допринос, стварајући додатне могућности за младе”, изјавила је том приликом Александра Кнежевић.

Током сусрета, млади активисти упознати су и са наредним активностима у склопу пројекта, пре свега са идејом даљег ширења знања и информација на локалном нивоу, кроз еколошке радионице које ће бити реализоване са младима у срединама из којих полазници долазе.

Пројекат ЗАГРЉАЈ, чији је координатор удружење УСБ из Грчке реализује се уз подршку ЕРАСМУС+ програма у омладинском пољу у периоду 2022-2023. година.